CIA mistet Nylig kontrollen over mesteparten av sitt hacking arsenal inkludert malware, virus, trojanere, weaponized "zero day" utnytter, malware fjernstyringssystemer. Denne ekstraordinære samlingen, som beløper seg til mer enn flere hundre millioner linjer med kode, gir sin eier besittelse av hele hacking kapasiteten til CIA. Arkivet synes å ha blitt sirkulert blant tidligere amerikanske regjeringen hackere og entreprenører på en uautorisert måte, hvorav har gitt WikiLeaks med deler av arkivet.

"Year Zero"viser omfang og retning av CIAs globale skjult hacking program, sitt malware arsenal og dusinvis av "zero day" weaponized exploits mot et bredt spekter av amerikanske og europeiske selskap produkter, inkluderer Apples iPhone, Googles Android og Microsofts Windows og selv Samsung TV-er, som er omgjort til skjulte mikrofoner.

Siden 2001 har CIA fått politisk og budsjettmessig dominans over USA National Security Agency (NSA). CIA fant seg selv bygger ikke bare sin nå beryktede drone flåte, men en helt annen type skjult, verdensomspennende makt - sin egen betydelig flåte av hackere. Etatens hacking divisjon frigjort den fra å måtte avsløre sine ofte kontroversielle operasjoner til NSA (dens primære byråkratiske rival) for å trekke på forbundets hacking kapasiteter.

Ved utgangen av 2016, CIAs hacking divisjon, som formelt hører inn under etatens Senter for Cyber Intelligence (CCI), hadde over 5000 registrerte brukere og hadde produsert mer enn tusen hacking systemer, trojanere, virus og andre "weaponized" malware . Slik er omfanget av CIAs foretak som i 2016, hadde sine hackere utnyttet mer kode enn den som brukes til å kjøre Facebook. CIA hadde skapt, i kraft, sin "egen NSA" med enda mindre ansvarlighet og uten offentlig svare på spørsmålet om hvorvidt en slik massiv budsjett bruker på å duplisere kapasiteten til en rivaliserende byrå kunne forsvares.

I en uttalelse til WikiLeaks kilden detaljer politiske spørsmål som de sier presserende behov for å bli debattert i offentligheten, herunder om CIAs hacking evner overgå sine mandat krefter og problemet med offentlig tilsyn med byrået. Kilden ønsker å starte en offentlig debatt om sikkerhet, opprettelse, bruk, spredning og demokratisk kontroll med cyberweapons.

Når en enkelt cyber "våpen" er "løs" det kan spre seg over hele verden i løpet av sekunder, som skal brukes av rivaliserende stater, cyber mafia og tenårings hackere osv osv.

Angrepet mot Samsung smart-TV-er utviklet i samarbeid med Storbritannias MI5 / BTSs. Etter angrep, plasserer Weeping Angel målet TV i en "Fake-Off" -modus, slik at eieren feilaktig mener TV er slått av når den er på. I "Fake-Off" -modus på TV-en fungerer som en bug, innspilling samtaler i rommet og sende dem over Internett til en hemmelig CIA-server.

Fra og med oktober 2014 CIA var også å se på å infisere bilens kontrollsystemer som brukes av moderne biler og lastebiler. Hensikten med en slik kontroll er ikke spesifisert, men det ville tillate CIA til å engasjere seg i nesten undetectable attentater.

CIAs Mobile Devices Branch (MDB) utviklet en rekke angrep for å fjern hacke og styrer populære smarttelefoner. Infiserte telefoner kan bli bedt om å sende CIA brukerens geolocation, lyd- og tekstkommunikasjon samt skjult aktivere telefonens kamera og mikrofon.

Til tross for iPhone minoritetsandel (14,5%) av det globale smarttelefonmarkedet i 2016, en spesialenhet i CIAs Mobile Development Branch produserer malware å hjemsøke, kontroll og exfiltrate data fra iPhone og andre Apple-produkter som kjører iOS, som for eksempel iPads. CIAs arsenal inkluderer en rekke lokale og eksterne "null dager" utviklet av CIA eller hentet fra GCHQ, NSA, FBI eller kjøpt fra cyber våpenleverandører som baitshop. Den uforholdsmessig fokus på iOS kan forklares med populariteten til iPhone blant sosiale, politiske, diplomatiske og forretnings eliter.De kan hacke biler og få de til å drepe de som sitter inni bilen (michael Haisting) – så Mossekongen har nå kjøp seg en Mercedes 500 ifra 1980 som er ”oppfrisket”..
CIA kan nå ”bevise” at russere hacker deg – når det er de som gjør det 
Mossekongen har sett på dette – men det er mye gobblegobble – alt blir tolket – hva er hva får vi nok vite om litt.

COMMENTS

TOM BROWN

Vivamus congue turpis in augue pellentesque scelerisque. Pellentesque aliquam laoreet sem nec ultrices. Fusce blandit nunc vehicula massa vehicula tincidunt. Nam venenatis cursus urna sed gravida. Ut tincidunt elit ut quam malesuada consequat. Sed semper purus sit amet lorem elementum faucibus.

On April 14, 2014, 18:01

Leave a comment